piątek, 4 stycznia 2013

Zupa ananasowa.

Jedna z moich najulubieńszych zup. Jest tuż za pomidorową.

Składniki:
1 kg mięsa mielonego
2 zupy gulaszowe
2 zupy ogonowe
4 cebule
słoik pieczarek marynowanych
słoik papryki marynowanej
słoik ogórków korniszonów (4-5 szt większych)
puszka kukurydzy
puszka ananasów
słoiczek koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, curry

Wszystko pokroić w kostkę, mięso mielone poddusić z cebulą do miękkości.
Zupy ugotować wg przepisu (ja używam zup Knorr), wrzucić pozostałe składniki i gotować do miękkości (sprawdzeniem jest ogórek). Przyprawić solą, pieprzem i curry. Podawać z białym pieczywem.

Ja jeszcze dodaję do zupy pod koniec gotowania małe kluseczki, muszelki.

Zupa wychodzi gęsta, taki gulasz. Pychota.

Do miłego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz